Welkom

Concertband De Scheldezonen

Concertband De Scheldezonen bestaat reeds meer dan 150 jaar en behoort tot de betere orkesten in België.

Een jaarlijks hoogtepunt is ons Promenadeconcert op 11 november in concertzaal deSingel. Het gevarieerd programma omvat vele genres waaronder klassiek, musicals, evergreens, filmmuziek en hedendaagse werken van de beste Vlaamse componisten.

In het lichtere genre organiseert de Concertband jaarlijks een Primaveraconcert. Zo brachten we recent nog muziek uit de musicals Les Misérables en Evita. In vorige jaren was er een filmmuziek-special of begeleidden we bekende zangers als Barbara Dex en Paul Michiels, of brachten we opkomend talent op het podium. Wie deze concerten heeft meegemaakt, weet dat dit concerten zijn waar de ambiance van afspat.

Binnen De Scheldezonen vinden wij het sociale contact belangrijk. Naast de repetities en concerten zijn er andere momenten waarop wij samenkomen: de jaarlijkse Sint-Céciliaviering, een barbecue, een weekend, een drankje na de repetitie... DeConcertband onderneemt ook geregeld een concertreis. Duitsland, Engeland, Tsjechië en Nederland kwamen in het recente verleden aan bod.

Ben je al een tijdje muzikant en ben je het alleen spelen moe? Sluit je dan aan bij De Scheldezonen! Samen met anderen klinkt het zoveel beter en beleef je meer plezier aan je instrument en aan het musiceren op zich. Voel je je nog niet heel zeker op je instrument, sluit je dan aan bij het Instaporkest.

Sinds het nieuwe Decreet Deeltijds Kunstonderwijs kunnen de repetities en concerten bij de Concertband of het Instaporkest als alternatief gelden voor bijvoorbeeld het vak ‘samenspel’ in de muziekacademie. Meer informatie hierover vind je verder onder Alternatieve  Leercontext.

IMG 5671

Agenda

11 nov 2020 - Promenadeconcert

15 u - deSingel, Blauwe zaal